Paste(ti)… fericit(i)

Cum se apropie cate o sarbatoare dinasta religioasa, iese crestinismul si credinta din noi ca transpiratia la subrat pe timp de vara. Bai, si se apuca cate unu` prin masini sau in statii sau in magazine sa iti palavrageasca despre farisei, Iisus, Dugniezãu si alte neamuri de zici ca a fost nascut predicator. Si treaba nu-i ca  zice ce zice, dar o spune si tare, doar doar l-o mai auzi cineva si de aici doua rute: fie se ia in gura cu el fie e de acord si se intinde discutia.

In viata nu discuta  despre politica si religie. Asta e ceva ce ar trebui sa tina minte toata lumea. Fiecare om, daca chiar vrea, isi ia Bilbia, citeste si interpreteaza cum vrea musciu` lui (idee de la care au plecat atatea religii). Nu te duci tu si o tii pe a ta ca X a facut aia lui Y. Taci si mananca din trocul tau, nu te apuca sa ii descrii si aluia de langa tine ce are in farfurie. Poate ca amandoi aveti aceeasi mancare, dar fiecare o simte diferita la gust.

Later edit: Cum naiba, intr-un supermarket, sa pui vopseaua de oua intre vase de ceramica si foarfece de gradina? Nici dracu` nu nimerea.  Ca sa nu mai zic ca romanu` nostru fura inclusiv plicul de vopsea de “oo” dinauntrul hartiei cu codul de bare…

Advertisements

Tags: , , ,

One Response to “Paste(ti)… fericit(i)”

  1. definitiv! Says:

    Ai sublinita foarte bine POLITICA si RELIGIE. Cred ca aceste doua sunt singurele ingrediente cu care se pot alimenta cei cu sete de putere. Atat politica cat si religia aduna adepti si sustinatori, de aici mai ai treaba doar cu manipularea. Cand ai adunat cat mai multi adepti si ii manipulezi cu vrei tu, esti seful lor. Supusii iti vor aduce laude, donatii si te vor respecta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: